Menu
Your Cart

Despre proiect

   

„Pădurea Poveștilor Nemuritoare” este o inițiativă a Primăriei Comunei Nucșoara, realizată cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia, și s-a născut din dorința de a proteja unii dintre cei mai vârstnici și spectaculoși fagi ai Europei. Nu trăim îndeajuns de mult să ne spunem povestea, însă acești fagi seculari sunt, aproape nemuritori. O pot face ei pentru noi, dacă-i adoptăm și ajutăm astfel ca zona să se dezvolte și să fie inclusă într-un circuit turistic.

Oricine poate să adopte un fag secular, alegându-l din harta zonei sau căutând după un număr preferat, contra unei sume de 700 de lei. Dacă dorești ca fagul tău să-ți spună povestea, scrie-o în 200 de cuvinte în formularul dedicat. Povestea va fi editată, înregistrată audio, și plasată pe o plăcuță cu cod QR pe arborele ales de tine, în termen de o lună. Proiectul permite să adopți un fag și fără să-ți lași o poveste.

Adoptă un arbore și ajută ca Pădurea Poveștilor Nemuritoare să prindă rădăcini!

Ce se întâmplă cu donațiile pentru arbori?

Primăria Nucșoara gestionează toate donațiile care vor fi colectate prin intermediul acestui proiect de conservare a fagilor seculari.

Donatorii pot adopta un fag contra sumei de 700 de lei pentru o perioadă de 7 ani.

Donațiile colectate vor fi utilizate pentru:

  • Protejarea arborilor seculari și a acestei zone naturale pentru generațiile viitoare.
  • Dezvoltarea facilităților turistice prin amenajarea unei infrastructuri minime de vizitare precum indicatoare, poteci, zone de liniște și de observare.
  • Întreținerea permanentă a ariilor cu fagi seculari prin activități specifice precum curățarea zonei pentru asigurarea condițiilor de siguranță în timpul vizitării, menținerea pășunatului sustenabil, întreținerea infrastructurii existente și viitoare precum drumuri de acces, poteci, marcajele arborilor, indicatoare, zone de liniște și relaxare.
  • Administrarea acestui website, după primul an de la lansare.

De ce trebuie protejați arborii de la Nucșoara?

Conform analizelor noastre de până acum, Nucșoara este zona cu cea mai mare concentrație de fagi seculari solitari presărați pe pășuni împădurite din România.

Estimăm că la ora actuală numărul lor total depășește 5000 de arbori, din care, până acum, am reușit să înregistrăm 2544 de arbori, majoritatea fagi (Fagus sylvatica).

Această concentrație mare de fagi seculari solitari este unică nu doar în România, dar și la nivel european, probabil chiar la nivel global.

Proiectul nostru asigură conservarea acestor arbori și recunoașterea lor la nivel local, național și internațional.